Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z dyni i groszku

przepis:

0,5 dyni piżmowej

0,5 cebuli

1 ząbek czosnku

1 łyżka masła klarowanego

1 szklanka groszku mrożonego

1 łyżka przecieru pomidorowego

100 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki papryki Pul Biber

0,5 łyżeczki cząbru

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić.

Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na maśle.

W garnku zagotować 300 ml wody, dodać dynię, cebulę i czosnek.

Kiedy dynia będzie już miękka, zmiksować ją.

Do zupy dodać sól, pieprz, zielony groszek , przecier pomidorowy, paprykę i cząber. Ponownie ją zagotować, a pod koniec dodać mleko kokosowe.