Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ryż z pietruszką i marchwią

przepis:

1 marchew

1 pietruszka

kawałek pora

150 ml mleka kokosowego

ok. 1/3 szklanki ryżu jaśminowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki zmielonego kuminu

0,5 malej łyżeczki Pul Biber

kilka ziaren kolendry

0,5 małej łyżeczki zmielonej kozieradki

Ryż opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie.

Por pokroić w krążki.

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry.

Marchew, pietruszkę i por zalać mlekiem kokosowym, dodać, sól, pieprz i  resztę przypraw. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Pod koniec do warzyw dodać ugotowany ryż.