Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ciecierzyca z porem i selerem

przepis:

1 puszka ciecierzycy (400 g)

biała część pora

1 cebula

3 łodygi selera naciowego

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tymianku

0,5 łyżeczki  papryki wędzonej

0,5 łyżeczki papryki pul biber

2 łyżki oleju

Ciecierzycę odcedzić i opłukać na sitku.

Cebulę i por pokroić w krążki.

Seler pokroić dość cienko w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, por i seler.

Następnie dodać ciecierzycę i przyprawy, niewielką ilość wody i wszystko dusić ok. 5 min.

Do uduszonych warzyw dodać przecier pomidorowy. Chwilę podsmażyć aby odparować nadmiar wody.