Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z kapustą włoską duszoną w mleku kokosowym

przepis:

kawałek filetu z łososia

sól, pieprz

sok z cytryny

4-5  liści zewnętrznych kapusty włoskiej

1 łyżeczka pul biber

 

Z liści kapusty usunąć grube nerwy, a następnie pokroić je w paseczki.

Kapustę sparzyć w osolonej wrzącej wodzie.

Odcedzoną kapustę zalać mlekiem kokosowym, dodać sól, pul biber i gotować aż będzie miękka. Pod koniec do kapusty dodać do smaku  sok z cytryny.

Filet opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i ugotować na parze.

Rybę wyłożyć obok kapusty i polać ją sosem z mleka kokosowego.