Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Bigos z kapusty włoskiej i bakłażana

przepis:

0,5 kapusty włoskiej

1 bakłażan

1 cebula

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

1 liść laurowy

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól, pieprz

Kapustę poszatkować.

Bakłażan  pokroić w kostkę.

W garnku  rozgrzać olej, przesmażyć na nim bakłażana, dodać kapustę, chwilę smażyć  razem.

Następnie warzywa podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, liść laurowy,  kminek i paprykę,  dusić do miękkości.

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać razem z przecierem pomidorowym do kapusty i bakłażana.

Chwilę jeszcze razem pogotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.