Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola Jaś z ananasem

przepis:

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

ok. 1 szklanki pokrojonego  świeżego ananasa

1 cebula

olej

sól, pieprz

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki

1 łyżeczka majeranku

 

Cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.

Do cebuli dodać kawałki ananasa, chwilę je przesmażać, a następnie dodać fasolę i przecier pomidorowy.

Podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, paprykę i zagotować.

Na koniec do fasoli dodać majeranek.