Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej

przepis:

 0,5 szklanki kaszy jaglanej

1,5 szklanki mleka kokosowego

2-3 łyżki miodu

1 łyżka kakao

1 łyżeczka cynamonu

szczypta soli

konfitura z wiśni

płatki kokosowe

 

Kaszę jaglaną opłukać na sitku pod bieżącą wodą.

Do rondelka wlać szklankę mleka kokosowego, dodać szczyptę soli i kaszę.

Kaszę gotować powoli aż wchłonie mleko.

W trakcie gotowania kaszę trzeba mieszać aby się nie przypaliła.

Garnek z kaszą zdjąć z ognia, przykryć i schować "pod pierzynkę".

Kiedy kasza ostygnie zmiksować ją dokładnie w blenderze dodając resztę mleka, kakao, cynamon i  miód.

Masę wyłożyć do pucharków,  ozdobić wiśniami i  płatkami kokosowymi.