Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z marchwi z brzoskwinią

przepis:

2 marchewki

1 brzoskwinia

1 ząbek czosnku

1 cebula

kawałek świeżego imbiru

0, 5 l wody lub bulionu warzywnego

50 ml śmietany 30%

sól, pieprz

1-2 łyżki oleju

 

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki.

Brzoskwinię opłukać, pokroić na ósemki.

Cebulę, imbir  i czosnek posiekać.

W garnuszku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, imbir i czosnek, dodać marchew i brzoskwinię i chwilę przesmażać.

Do marchwi dolać wodę, dodać sól, pieprz i gotować aż będzie miękka.

Zupę zmiksować,  a następnie dodać śmietankę.