Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kasza gryczana z pul biber

przepis:

1 szklanka białej kaszy gryczanej

2 szklanki wody lub bulionu warzywnego

sól

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka pul biber

Kaszę opłukać na sitku.

Cebulę pokroić w kostkę.

W garnuszku zagotować osoloną wodę lub bulion.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać kaszę i  pul biber.

Kaszę przesmażyć mieszając, a następnie wsypać ją do gotującej się wody.

Kasza powinna gotować się aż wchłonie wodę.

Garnuszek z kaszą przykryć i schować "pod kocyk" aby doszła.