Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wieprzowina z bakłażanem

przepis:

50 dag mięsa wieprzowego 2 bakłażany 1 por (biała część) natka pietruszki Zalewa do mięsa: 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki czerwonego wina wytrawnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka miodu sól, ząbek czosnku, natka pietruszki Mięso pokroić w kostkę, włożyć do zalewy i  odstawić na pól godziny. Po tym czasie mięso osączyć z zalewy i obsmażyć na oleju. Dodać por pokrojony w  krążki i chwilę dusić razem.  Bakłażany pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju i dodać do mięsa, podlać trochę rosołem i dusić 5 min. Posypać natką  pietruszki. Podawać z  ryżem ugotowanym na sypko.