Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki ze szpinakiem i wędzonym twarogiem solankowym

przepis:

kilka upieczonych cienkich naleśników
1 cebula
1 ząbek czosnku
200 g szpinaku
150 g twarogu solankowego  wędzonego "Jana"
1 łyżka oleju
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do obsmażenia naleśników

Szpinak opłukać i osuszyć.
Cebulę i czosnek posiekać, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać szpinak i smażyć go aż liście  się uduszą.
Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ostudzony szpinak i pokruszony twaróg rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w rulony i obsamżyć.