Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Farfalle z cukinią i pieczarkami

przepis:

20 dag pieczarek 1 mała cukinia 1 cebula łyżka masła 10 dag serka pleśniowego Lazur 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki śmietany 30 %sól, pieprzzielona pietruszkamakaronMakaron ugotować w osolonej wodzie.Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki.Cukinię opłukać, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić w plasterki.Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, następnie dodać warzywa, zmiażdżony ząbek czosnku i dusić  razem  ok. 10 min. Warzywa podlać śmietanką , dodać kawałki sera, zagotować aby ser się rozpuścił.Natkę pietruszki posiekać drobno, dodać do warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku.