Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotlety z sorgo, pieczarek i cukinii

przepis:

1 mała cukinia
100 g pieczarek
3/4 szklanki ugotowanego czerwonego sorgo
1 cebula
1 zabek czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
kaszka kukurydziana do obtoczenia kotletów
olej do smażenia


Cukinię utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Czosnek posiekać, zeszklić go na rozgrzanym oleju, dodać cukinię i ją przesmażyć.
Pieczarki opłukać, pokroić.
Cebulę posiekać, zeszklić dodać pieczarki i smażyć je aż odparują wodę. Dodać sól i pieprz.
Usmażone pieczarki posiekać drobno, wymieszać z cukinią, ugotowanym sorgo, jajkiem, bułką tartą.
Masę doprawić solą i pieprzem, a następnie uformować z niej kotlety.
Kotlety obtoczyć  w kaszce kukurydzianej i smażyć z obu stron na złoty kolor.