Kotlety z sorgo, pieczarek i cukinii
przepis:
1 mała cukinia100 g pieczarek
3/4 szklanki ugotowanego czerwonego sorgo
1 cebula
1 zabek czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
kaszka kukurydziana do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
Cukinię utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Czosnek posiekać, zeszklić go na rozgrzanym oleju, dodać cukinię i ją przesmażyć.
Pieczarki opłukać, pokroić.
Cebulę posiekać, zeszklić dodać pieczarki i smażyć je aż odparują wodę. Dodać sól i pieprz.
Usmażone pieczarki posiekać drobno, wymieszać z cukinią, ugotowanym sorgo, jajkiem, bułką tartą.
Masę doprawić solą i pieprzem, a następnie uformować z niej kotlety.
Kotlety obtoczyć w kaszce kukurydzianej i smażyć z obu stron na złoty kolor.