Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Omlet z serem pleśniowym i ciecierzycą

przepis:

3 jajka
2 łyżki mleka
3 łyżki ugotowanej ciecierzycy
2 łyżki pokrojonego sera pleśniowego "Lazur"
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
masło klarowane

Ciecierzycę podusić widelcem.
Jajka ubić widelcem z mlekiem. Dodać sól, pieprz, posiekany szczypiorek, natkę pietruszki, ciecierzycę i ser.
Masę wylać na roztopione masło. Kiedy masa zacznie się ścinać od spodu, szpatułką przesuwać ją ku środkowi, tak aby surowa spłynęła w puste miejsca.
Gdy spód omletu bedzie upieczony, przewrócić go delikatnie na drugą stronę.