Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z nadzieniem z pieczarek, szpinaku i papryki

przepis:

6 cienkich naleśników
100 g pieczarek
100 g szpinaku
0,5 czerwonej papryki
1 cebula
2 łyżki utartego sera Gouda
sól, pieprz
1 łyżka oleju
1 duże jajko
4 łyżki mleka
bułka tarta wymieszana z mąką kukurydzianą do panierowania naleśników
olej do smażenia naleśników

Pieczarki pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, nastepnie dodać pieczarki i smażyć je aż odparują wodę.
Pieczarki doprawić solą i pieprzem, a następnie zdjąć z patelni.
Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną paprykę.
Do papryki dodać listki szpinaku i dusić razem aż odparują wodę.
Pieczarki wymieszać z papryką i szpinakiem. Dodać sól i pieprz do smaku oraz  utarty ser.
Farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć je w chusteczki.
Jajko rozmieszać z mlekiem.
Naleśniki zanurzać najpierw w jajku, potem w panierce i smażyć z obu stron na złoty kolor.