Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łososiowe curry z pieczarkami i ziemniakami

przepis:

200 g filetu z łososia
100 g pieczarek portobello
3 ziemniaki
zielona część pora
1 łyżeczka zielonego curry
200 ml mleka kokosowego
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
sok z cytryny
sól


Z filetu zdjąć skórę i skropić go sokiem z cytryny, a następnie pokroić w kostkę.
Por pokroić.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Czosnek posiekać.
W garnuszku rozgrzać olej zeszklić na nim por i czosnek, a następnie dodać pieczarki i ziemniaki.
Chwilę razem smażyć mieszając. Kiedy pieczarki odparują wodę dodać pastę curry, sól i mleko kokosowe.
Kiedy ziemniaki zmiękną, dodać kawałki łososia i gotować jeszcze przez 5 min.