Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pęczak z marchewką i brokułem

przepis:

1 szkalanka ugotowanego pęczaku
1 marchew
1 cebula
kilka różyczek brokułu
zielony liść pora
1 łyżka oleju
sól, pieprz
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżka przyprawy arabskiej

Brokuł ugotować al dente w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę.
Marchew obrać, pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać por, marchew, czosnek i przyprawę.
Chwilę razem przesmażać, potem dodać niewielką ilość wody i gotować aż marchew będzie al dente.
Do marchwi dodać brokuły i kaszę i przesmażyć razem.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.