Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Gulasz

przepis:

70 dag mięsa wołowego

tłuszcz

2 cebule

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki mielonej papryki

sól

łyżka musztardy

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka majeranku

kilka ziemniaków

2 świeże czerwone papryki

2 pomidory albo łyżka przecieru pomidorowego

Mięso pokroić w drobną kostkę, wymieszać z musztardą.

Odstawić na godzinę, a potem obsmażyć je na tłuszczu.

Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na tłuszczu, wymieszać z roztartym czosnkiem, kminkiem, mieloną papryką, majerankiem, zalać wodą i zagotować.

Dodać mięso i dusić pod przykryciem uzupełniając od czasu do czasu wodę.

Kiedy mięso będzie już miękkie dodać pokrojoną paprykę, marchewkę i ziemniaki.

Dusić wszystko razem do miękkości.