Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Galaretka z maślanki z karmelizowanymi jabłkami

przepis:

300 ml maślanki
3 łyżeczki żelatyny
1-2 łyżki miodu
1 jabłko (boskop)
1 łyżka miodu

Jabłko obrać, pokroić.

Jedną łyżkę miodu rozgrzać w garnuszku, przesmażyć na nim jabłka.

Maślankę dosłodzić 2 łyżkami miodu.

Żelatynę zalać niewielką ilością wody tak aby napęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.

Rozpuszczoną żelatynę ostudzić.

Maślankę ciągle mieszając powoli dolać do żelatyny.

Maślankę wlać do szklanek i wstawić do lodówki. Stęgnietą galaretkę ozdobić jabłkami.