Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Grzanki z sałatką z wędzonego pstrąga tęczowego i czarnej soczewicy

przepis:

0,5 szklanki ugotowanej czarnej soczewicy
50 g plasterków pstrąga tęczowego wędzonego na zimno
1 mała cebula
natka pietruszki
1 łyżeczka oleju
pieprz
serek śmietankowy
bagietka
masło klarowane do smażenia grzanek

Cebulę pokroić drobno.
Plastry pstrąga pokroić w kostkę.
Rybę , soczewicę i cebulę wymieszać, dodać pieprz, olej i posiekaną natkę pietruszki.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła klarowanego.
Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć je z obu stron na maśle.
Grzanki posmarować serkiem śmietankowym i ułożyć na nim sałatkę z soczewicy i pstrąga.