Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zielony krem z ciecierzycy z fetą

przepis:

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
2 ziemniaki
100 g szpinaku
1 mała cebula
1 zabek czosnku
sól, pieprz, liść laurowy
1 łyżeczka suszonego cząbru
2 łyżki oleju
500-750 ml wody lub bulionu warzywnego

Ziemniaki opłukać, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę  i czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać ziemniaki, ciecierzycę, sól, pieprz, liść laurowy, cząber i wodę.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać listki szpinaku i zagotować.
Zupę zmiksować.
Zupę na talerzu posypać pokruszoną fetą.