Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Eintopf z fasolką szparagową i moghrabieh

przepis:

2 papryki białe
1 mały bakłażan
200 g fasolki szparagowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cząbru
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżka pasty paprykowej
2-3 łyżki oleju
0,5 szklanki kuskusu moghrabieh


Kuskus ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.

Cebulę pokroić.
Fasolkę i bakłażan pokroić.
Z papryki usunąć gniazda nasienne i także je pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej przesmażać na nim po kolei cebulę, paprykę, bakłażan i fasolkę.
Warzywa przekładać do garnka, podlać wodą, dodać sól, pieprz, zmiażdżony czosnek i dusić aż zmiękną.
Do warzyw dodać przecier pomidorowy, pastę paprykową, tymianek i cząber.
Chwilę razem gotować, a na koniec dodać kuskus.