Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki nadziewane farszem z cukinii i ciecierzycy

przepis:

6 naleśników
200 g ugotowanej ciecierzycy
1 cukinia
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
1 łyżeczka zataru
sól, pieprz
olej do podsmażenia naleśników

Cukinię utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej,  przesmażyć na nim cukinię, tak aby odparować  wodę.
Ciecierzycę podusić widelcem, wymieszać z cukinią, dodać sól, pieprz, zatar i  zmiażdżony ząbek czosnku.
Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w rulony  i obsmażyć na rozgrzanym oleju.