Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z nadzieniem z soczewicy i szpinaku

przepis:

100 g świeżego szpinaku
150 g ugotowanej zielonej soczewicy
0,5 cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
3 łyżki utartego grana padano
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
4 naleśniki
olej

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać opłukany szpinak.
Szpinak przesmażać kilka minut, a potem go posiekać.
Soczewicę rozdrobnić blenderem, tak aby powstała z niej gładka masa.
Do masy dodać szpinak, 2 łyżki grana padano, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku.
Farsz rozłozyć na naleśnikach, zwinąć je w chusteczki.
Naleśniki obsmażyć z obu stron, a na koniec posypać je utartym grana padano.