Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ruloniki z soli ze szpinakim i białym serem

przepis:

Filety z soli  przekroić wzdłuż. Nałożyć na nie masę z ugotowanego, rozdrobnionego szpinaku wymieszanego z twarożkiem, solą, pieprzem i rozduszonym czosnkiem. Zwinąć ruloniki, spiąć wykałaczkami. Ruloniki włożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 10-15 min  w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C. Podawać na zimno na pikantnym sosie pomidorowo-paprykowym. Sos pomiorowo-paprykowy Czosnek wycisnąć przez praskę, cebulę i paprykę czerwoną pokroić w kostkę. Na tłuszczu  zeszklić cebulę, dodać paprykę, czosnek i po chwili sok pomidorowy. Dosolić,  dodać chili, rozmaryn.