Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola z papryką i pulpetami

przepis:

Fasolę Jaś wypłukać, namoczyć na noc w wodzie. Wodę odlać i ugotować fasolkę w nowej.

Mielone mięso wieprzowe, bułkę (wcześniej namoczyć ją w wodzie i odcisnąć)  i  jajko  wyrabiamy.

Dodajemy sól, pieprz, cebulkę zeszkloną na oleju i słodką paprykę.

Z mięsa  robimy malutkie pulpeciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy.

Czerwoną i zieloną paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy  i wrzucamy do fasolki.

Dodajemy też klopsiki, słodką paprykę, rozgnieciony ząbek czosnku,  trochę chili, sól, pieprz.

Gotujmy aż papryka zmięknie, wtedy  dodajemy przecier pomidorowy Na końcu dodajemy  cząber.