Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami

przepis:

1 szklanka ugotowanej fasoli

4-5 płatów pomidorów suszonych (w oliwie)

1 ząbek czosnku

1 filecik anchois

sól, pieprz

 

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować .

Gotową masę polać oliwą od pomidorów i podawać z podpłomykami.

 

Podpłomyki:

1 szklanka mąki

sól

woda (tyle ile wchłonie ciasto)

 

Z mąki, soli i wody zarobić ciasto tak jak na makaron.

Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki.

Podpłomyki ułożyć na suchej rozgrzanej patelni i piec najpierw z jednej, a następnie z drugiej strony.