Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa szpinakowa z pulpecikami

przepis:

5 łyżek łuskanego grochu 250 dag mrożonego szpinaku cebula 1 l bulionu kilka gałązek natki pietruszki olej sól pieprz cząber jogurt naturalny Groch  opłukać, a następnie namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie. Ugotować do miękkości. Szpinak  , natkę pietruszki  ugotować w bulionie. Dodać do niego cebulę przesmażoną na tłuszczu i ugotowany groch. Przyprawić solą, pieprzem gotować pod przykryciem na małym ogniu . Gotową zupę zmiksować, dodać cząber. Do zupy po wlaniu do kokilek  dodać jogurt i podsmażone pulpeciki.