Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Curry z bakłażanem, soczewicą i cukinią

przepis:

1 mały bakłażan

1 mała cukinia

1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy

por

200 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżka pasty z papryki

0,5 łyżeczki zmielonego kuminu

1 łyżeczka kurkumy

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 małej łyżeczki chili

olej do smażenia

 

Bakłażan i cukinię pokroić w kostkę.

Por pokroić w krążki.

Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, obsmażyć.

Następnie do warzyw dodać soczewicę,  przyprawy, pastę paprykową, przecier pomidorowy oraz mleko kokosowe. Dusić aż warzywa będą miękkie.