Piersi z kurczaka z brokułami i selerem
przepis:
pierś z kurczaka
2 łodygi selera naciowego
połowa brokułu
2 łyżki sosu sojowego
olej
kieliszek wina
łyżeczka imbiru
kilka posiekanych orzechów włoskich
łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta cukru
szczypta pieprzu
sól do smaku
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki.
Sos sojowy mieszamy z mąką ziemniaczaną, winem, olejem, cukrem, szczyptą pieprzu i imbirem.
Mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Różyczki brokułów obgotowujemy w osolonej wodzie.
Seler kroimy.
Mięso osączyć z marynaty, obsmażyć na oleju. Dodać warzywa, marynatę, orzechy włoskie i posolić.
Smażyć 10 minut.