Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka z brokułami i selerem

przepis:

pierś z kurczaka

2 łodygi selera naciowego

połowa brokułu

2 łyżki sosu sojowego

olej

kieliszek wina

łyżeczka imbiru

kilka posiekanych orzechów włoskich

łyżeczka mąki ziemniaczanej

szczypta cukru

szczypta pieprzu

sól do smaku

Pierś z kurczaka kroimy  na małe kawałki.

Sos sojowy mieszamy z mąką ziemniaczaną, winem, olejem, cukrem, szczyptą pieprzu i imbirem.

Mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na pół godziny.

Różyczki brokułów obgotowujemy  w osolonej wodzie.

Seler kroimy.

Mięso osączyć z marynaty, obsmażyć na oleju. Dodać warzywa, marynatę, orzechy włoskie i posolić.

Smażyć 10 minut.