Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka w sosie z mascarpone

przepis:

Makaron ugotować. Piersi z  kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posolić. Chili obrać, wypestkować i pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek posiekać. Chili i czosnek przesmażyć na oleju. Dodać mięso  i  usmażyć je ze wszystkich stron. Bakłażan obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć oddzielnie na patelni. Kilka pieczarek wymyć, pokroić na cienkie plasterki, usmażyć . Do mięsa dodać usmażony bakłażan, pieczarki i pokrojone w paski suszone pomidory. Posolić do smaku,  dodać serek mascarpone. Podusić chwilę, na koniec dodać posiekane listki bazylii. Podawać z makaronem