Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady schabowe z kapustą i pieczarkami

przepis:

schab bez kości pieczarki kapusta kiszona cebula, pieprz, sól bułka tarta, jajko, olej  . Schab umyć, osuszyć, pokroić   w poprzek włókien na kotlety. Kotlety rozbić bardzo  cienko. Posolić, popieprzyć. Pieczarki umyć, pokroić na drobną kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Na oleju przesmażamy najpierw cebulkę, do niej dodajemy pieczarki i też je smażymy. Kapustę kiszoną kroimy na krótsze kawałki , tak aby nie ciągnęła się. Dusimy ją oddzielnie. Kapusta nie ma być bardzo miękka. Pieczarki i kapustę  mieszamy  (proporcje 1:2), dodajemy trochę bułki tartej. Farsz jest wtedy spoisty i nie rozsypuje się. Farsz kładziemy na ubite kotlety, zawijamy w rolady, spinamy szpilkami. Obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.