Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sernik z kremem kokosowym

przepis:

Ciasto 25 dag mąki pszennej 15 dag masła 10 dag cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera białego 25 dag cukru cukier waniliowy 3 żółtka 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła Krem: 10 dag cukru 3 białka 10 dag wiórków kokosowych Zarobić  kruche ciasto  i włożyć je do lodówki. Przygotować masę serową - jajko, żółtko i cukier ubić na gęstą pianę. Do ubitych jajek dodawać stopniowo ser i mąkę. Na końcu dodać stopione masło. Tortownicę wyłożyć równą warstwą ciasta. Na ciasto  wyłożyć masę serową. Piec ok 45 min  w piekarniku  nagrzanym do temp 180 stopni. Przygotować krem  - z białek ubić pianę, nadal ubijając dodać cukier i wiórki kokosowe. Krem nałożyć na upieczone ciasto i zapiec (10 min) w piekarniku.