przepis:
Ciasto
25 dag mąki pszennej
15 dag masła
10 dag cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg sera białego
25 dag cukru
cukier waniliowy
3 żółtka
1 jajko
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki masła
Krem:
10 dag cukru
3 białka
10 dag wiórków kokosowych
Zarobić kruche ciasto i włożyć je do lodówki.
Przygotować masę serową - jajko, żółtko i cukier ubić na gęstą pianę. Do ubitych jajek dodawać stopniowo ser i mąkę. Na końcu dodać stopione masło.
Tortownicę wyłożyć równą warstwą ciasta. Na ciasto wyłożyć masę serową.
Piec ok 45 min w piekarniku nagrzanym do temp 180 stopni.
Przygotować krem - z białek ubić pianę, nadal ubijając dodać cukier i wiórki kokosowe.
Krem nałożyć na upieczone ciasto i zapiec (10 min) w piekarniku.