Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sernik z czekoladą

przepis:

Kruche ciasto  Do ciasta kruchego dodajemy 1-2 łyżki kakao Masa serowa 0,5 kg sera 1 jajko 2 żółtka 0,5 szklanki cukru 0,25 szklanki oleju 0,5 szklanki śmietanki 30% 1 budyń pól tabliczki czekolady gorzkiej Żółtka utrzeć z jajkiem i cukrem na puszystą masę. Następnie partiami dodawać ser. Potem dodać budyń w proszku, olej i mleko. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim tortownicę.  Wylać na nie 2/3    masy serowej. Do reszty masy dodać powoli rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać. Na białą masę wylać czekoladową. Masy lekko przemieszać. Piec w piekarniku ok 1 godziny.