przepis:
Kruche ciasto
Do ciasta kruchego dodajemy 1-2 łyżki kakao
Masa serowa
0,5 kg sera
1 jajko
2 żółtka
0,5 szklanki cukru
0,25 szklanki oleju
0,5 szklanki śmietanki 30%
1 budyń
pól tabliczki czekolady gorzkiej
Żółtka utrzeć z jajkiem i cukrem na puszystą masę.
Następnie partiami dodawać ser.
Potem dodać budyń w proszku, olej i mleko.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim tortownicę. Wylać na nie 2/3 masy serowej.
Do reszty masy dodać powoli rozpuszczoną czekoladę, dobrze wymieszać.
Na białą masę wylać czekoladową. Masy lekko przemieszać.
Piec w piekarniku ok 1 godziny.