Piersi z kuczaka ze szparagami i suszonymi pomidorami
przepis:
2 piersi z kurczaka
pół pęczka zielonych szparagów
kilka suszonych pomidorów
pół cebuli
1 ząbek czosnku
serek mascarpone
sól, pieprz
Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe końcówki i pokroić na kawałki.
Suszone pomidory pokroić na paseczki.
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę pokrojoną w kosteczkę i czosnek przeciśnięty przez praskę zeszklić na oleju.
Dodać mięso , podsmażyć, zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce.
Na pozostałym tłuszczu poddusić szparagi, dodać pomidory.
Chwilę razem smażyć mieszając, następnie dodać mięso i serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem.