Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kuczaka ze szparagami i suszonymi pomidorami

przepis:

2 piersi z kurczaka

pół pęczka zielonych szparagów

kilka suszonych pomidorów

pół cebuli

1 ząbek czosnku

serek mascarpone

sól, pieprz

Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe końcówki i pokroić na kawałki.

Suszone pomidory pokroić na paseczki.

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem.

Cebulę pokrojoną w kosteczkę i czosnek przeciśnięty  przez praskę zeszklić na oleju.

Dodać mięso ,  podsmażyć, zdjąć z patelni  i odłożyć w ciepłe miejsce.

Na pozostałym tłuszczu poddusić szparagi, dodać pomidory.

Chwilę razem smażyć mieszając, następnie dodać mięso i  serek mascarpone,  doprawić solą i pieprzem.