Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Warzywny miszmasz

przepis:

0,5 bakłażana

2 łodygi selera naciowego

0,5 cukinii

biała część pora

0,5 czerwonej papryki

1 puszka czerwonej fasolki

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 -2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżka oleju

 

 Fasolę odcedzić i opłukać na sitku.

Wszystkie warzywa opłukać i pokroić.

W garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim warzywa. Następnie dodać do nich niewielką ilość wody, przyprawy i dusić do miękkości.

Pod koniec dodać fasolę i przecier pomidorowy.