Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady drobiowe z mięsem mielonym

przepis:

Piersi  z kurczaka opłukać, skroić tak aby powstały płaskie płaty, rozbić. Mięso posolić, popieprzyć.

Zrobić farsz z wieprzowego mięsa mielonego, dodając do niego   (tak jak na kotlety mielone) rozmoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę pszenną, cebulkę przesmażoną na tłuszczu, jajko, sól, pieprz, majeranek i czosnek.

Farsz nakładać na  płaty mięsa, zwinąć je w roladkę, spiąć.

Obsmażyć na tłuszczu z cebulką. Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.