Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Rolady z piersi kurczaka po polsku

przepis:

4 piersi z kurczaka 5 dag orzechów włoskich czerstwa bułka cebula żółtko natka pietruszki sól, pieprz jajko, bułka tarta Bułkę namoczyć w wodzie, później ją odcisnąć. Filety z kurczaka umyć, skroić tak aby były płaskie, a następnie lekko je rozbić. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki , posiekać drobno. Cebulkę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Orzechy, bułkę , posiekaną natkę pietruszki, cebulkę i żółtko dobrze wymieszać i wyrobić. Filety posolić, popieprzyć, nałożyć na nie orzechowy farsz , zwinąć  i spiąć szpilkami. Rolady zanurzać najpierw w rozmąconym jajku, później  w bułce tartej. Obsmażyć na rumiano, dosmażyć  ze wszystkich stron na małym ogniu.