Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sernik z figami

przepis:

0,5 kg sera białego 2 jajka budyń  waniliowy 3/4 szklanki cukru pudru 10 dag  masła sok z jednej cytryny Masło utrzeć mikserem z cukrem, dodać jajka. Masę  dalej ucierać aż będzie puszysta, stopniowo dodawać ser. Pod koniec dodać sok z cytryny i budyń. Tortownicę wyłożyć kruchym ciastem, wyłożyć na nie masę serową. Podpiec w piekarniku ok 0,5 godziny. Na wierzchu sernika  ułożyć pokrojone figi (z puszki) i piec dalej (ok. 0,5 godziny). Kiedy sernik ostygnie  udekorować go białą czekoladą.