Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fettuccine z wędzonym łososiem i zielonymi szparagami

przepis:

1 pęczek zielonych szparagów 1 cebula 25 dag wędzonego łososia 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1 szklanka śmietany kremówki 3 łyżki masła koperek natka pietruszki sól pieprz makaron wstążki Makaron ugotować al dente. Szparagi obrać, odciąć końcówki i ugotować  (na półmiękko) w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Na maśle zeszklić cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Dodać wino, chwilę poddusić, aby sos się zredukował. Wlać śmietankę, pogotować, dodać posiekany  koperek, natkę i przyprawy. (Ostrożnie z solą, bo łosoś jest  słony). Do sosu dodać  kawałki łososia  i  pokrojone szparagi. Makaron wymieszać z sosem.