Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z cukinii i ciecierzycy

przepis:

1 cebula 1 ząbek czosnku pół czerwonej papryki 1  mała cukinia 25 dag ciecierzycy z puszki łyżka przecieru pomidorowego kilka ziarenek kolendry 1/4 łyżeczki kminku 1 łyżeczka curry sól, pieprz oliwa Warzywa umyć. Cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić  na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić  cebulę, czosnek, paprykę i cukinię. Chwilę poddusić. Dodać wodę lub wywar warzywny,  przecier pomidorowy, ciecierzycę i przyprawy. Gotować przez 15 min.