Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Schab z żurawiną i gruszkami

przepis:

1 łyżka suszonej  żurawiny 2 łyżki wódki 1 czerwona cebula 1 gruszka 3 kotlety schabowe 0,5 szklanki śmietany 30% sól, pieprz, 1 łyżeczka majeranku olej do smażenia Żurawinę namoczyć na kilka minut  w wódce. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę. Schab umyć, osuszyć,  pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim mięso. Dodać cebulę,  odsączoną żurawinę i kostki gruszki. Podlać śmietaną, dodać majeranek  i dusić do miękkości.