Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sola w cygańskiej panierce

przepis:

Przygotować panierkę:

1/2 łyżeczki ziaren kolendry

1/2 łyżeczki gorczycy

1/2 łyżeczki pieprzu czerwonego

Przyprawy utrzeć w moździerzu lub zemleć w młynku.

Przesypać do miseczki, dodać olej i sok z cytryny, wymieszać.

Filety z soli umyć, osuszyć, oprószyć solą, posmarować panierką.

Wstawić do lodówki na 30 min, aby  ryby przeszły smakiem i zapachem panierki.

Żaroodporne naczynie posmarować olejem, ułożyć w nim filety. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 150 C. Zapiekać 20 min.