Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pory z ziemniakami i serem feta

przepis:

Małe , młode ziemniaki wymyć, zalać wrzącą wodą , posolić i ugotować.

Odcedzić, przestudzić, pokroić w plasterki.

Pory oczyścić, umyć, pokroić w krążki.

Na  patelni rozgrzać masło, wrzucić pory, smażyć mieszając 3 minuty.

Dodać ziemniaki, dolać bulion i dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ser pokroić w kostkę.

Natkę pietruszki posiekać.

Ser i natkę dodać do potrawy tuż przed podaniem.

Oprószyć pieprzem , skropić octem winnym.