Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Węgierska zupa z kury

przepis:

1 kura średniej wielkości

porcja włoszczyzny

1 cebula

łyżka przecieru pomidorowego

5 dag pieczarek

2 ząbki czosnku

2 strąki zielonej papryki

10 dag zielonego groszku

sól, pieprz

Kurę oczyścić, umyć, zalać  osoloną wodą i gotować ok. 1 godziny.

Następnie dodać pokrojoną w słupki włozczyznę, cebulę, paprykę , pieczarki pokrojone w plasterki i gotować dalej, aż wszystkie składniki zmiękną.

Przed końcem gotowanidodać groszek. Kurę wyjąć, pokroić na porcje i włożyć  z powrotem do zupy. Przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym csnkiem.

Podawać z ugotowanym osobno makaronem.