Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sernik z jagodami

przepis:

0,5 kg sera  (serek śmietankowy w kubku)

10 dag cukru pudru

4 jajka

cukier waniliowy

2 łyżki  budyniu waniliowego

kruche ciasto na spód

jagody

Żółtka utrzeć na puszystą masę  z cukrem i cukrem waniliowym.

Do masy dodawać  stopniowo ser. Na końcu dodać budyń.

Białka ubić  na sztywną pianę , dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.

Kruche ciasto rozwałkować cienko, wyłożyć nim spód formy.

Na ciasto wysypać jagody, potem wylać masę serową, na wierzch jagody.

Piec    w piekarniku  ponad godzinę w temp ok 170 C.