Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka z zielonymi warzywami

przepis:

Piersi z kurczaka pokroić na kawałki.

Z ciemnego sosu sojowego, imbiru, czosnku, odrobiny wódki i mąki ziemniaczanej zrobić zalewę.

Mięso   włożyć do zalewy i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.

Por  pokroić w krążki, młodą cukinię pokroić  w słupki, zieloną paprykę pokroić w paski, brokuł podzielić na małe cząstki.

Na oleju podsmażyć  mięso , zdjąć z patelni. Na  tym samym oleju  poddusić warzywa, wymieszać z mięsem.

Doprawić solą, pieprzem , posypać zieloną dymką.