Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa pomidorowa z cukinią

przepis:

cebula

ząbek czosnku

50 dag pomidorów

łyżka oleju

2 szklanki bulionu

15  dag cukinii

starty  parmezan

sól, pieprz, cukier

natka pietruszki, bazylia

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ drobno pokroić.

W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać czosnek i pomidory, podsmażyć.

Wlać bulion, przyprawić solą, pieprzem i cukrem.

Gotować 10 min.

Cukinię umyć, pokroić w słupki, wrzucić do zupy. Gotować jeszcze przez 10  min.

Zupę podać posypaną serem i posiekaną zieleniną.