Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wątróbka z papryką

przepis:

40 dag wątróbki kurzej

mąka

czerwona papryka

olej do smażenia

1 łyżka zielonego pieprzu

sól

majeranek

10 dag małych cebulek z octu

1/8 l  śmietany

Wątróbki opłukać, oczyścić z błonek, osuszyć,pokroić w paski i obtoczyć w mące.

Paprykę umyć, przepołowić, wykroić środki, pokroić w  kostkę.

Paprykę podsmażyć na oleju przez k. 5 min.

Następnie dodać wątróbkę i smażyć ok. 10 min. stale obracając.

Przyprawić solą, pieprzem, papryką w proszku i majerankiem.

Dodać osączone cebulki, wlać śmietankę.

Wątróbkę dusić jeszcze  przez 5 min.