Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki pikardyjskie

przepis:

 . 10 dag masła 8 plastrów szynki 30 dag  pieczarek 10 dag żółtego sera 1 szklana śmietany 30% pieprz, sól ziarna czerwonego pieprzu Usmażyć naleśniki - 8 sztuk. Pieczarki oczyścić opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Gdy odparują dodać 3 łyżki śmietanki i  połowę utartego sera. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym naleśniku położyć plaster szynki, posmarować warstwą masy pieczarkowej. Zrolować i ułożyć w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Polać resztą śmietanki i posypać serem. Piec w piekarniku, nagrzanym do temp 200 C. Udekorować ziarnami czerwonego pieprzu i  listkami bazylii.